Domotica

Wat is domotica? Letterlijk is domotica het aansturen van een elektrische installatie door middel van ICT en elektronica. In de praktijk gaat het verder. Samengevat geeft een domotica voorziening gebruikersgemak, energiebesparing, efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit. Domotica voorzieningen worden vooral aangebracht in woningen en zorginstellingen. Ook in het bedrijfsleven vinden de oplossingen steeds meer hun weg. Elke doelgroep heeft zijn eigen speerpunten. In een woning ligt de nadruk op gemak, in de zorg is efficiëntie belangrijk terwijl het bedrijfsleven zijn zaken als energie en besparingen actueel.

Zoals aangegeven is domotica aansturing. Bijvoorbeeld het schakelen van uw verlichting of gordijnen met u iPad. Om dergelijke sturingen te realiseren is een betrouwbare basis nodig. Daarom worden onze domotica voorzieningen gerealiseerd op basis van het KNX en IP protocol. Beide protocollen zijn open én stabiel. Twee voorwaarden die noodzakelijk zijn. Open betekend in dit geval dat veel fabrikanten haar apparatuur uitrusten met dit protocol. Wanneer een apparaat KNX of IP ‘praat’ is het relatief eenvoudig te koppelen in het complete geheel. Zo kunnen we het beste voor onze klanten bij elkaar brengen zonder dat dit ten koste gaat van stabiliteit en daarmee betrouwbaarheid.

Luxe en duur

Herkend u de uitspraak: domotica is ‘luxe’ en ‘duur’? Deze zin horen we regelmatig van onze potentiële klanten. Na een gesprek met ons veranderen de kernwoorden vaak in ‘toekomstgericht’ en ‘gebruikersgemak’. Deze twee woorden raken de kern van onze domotica oplossingen. Met onze oplossingen denken we mee in uw situatie, voor nu maar ook voor de toekomst. Levensloop bestendige installaties zijn ons niet vreemd. U investeert bij ons in een installatie waarbij gebruikersgemak én toekomst centraal staan.

Benieuwd wat domotica voor u kan betekenen? Laat u vrijblijvend informeren in de mogelijkheden.